Guide til citruspressere
Hvilken citruspresse skal man vælge – en manuel eller elektrisk?
Om citruspressere
Grundlæggende kan man dele citruspressere op i manuelle og elektriske:
De manuelle citruspressere er billige og fylder ikke så meget i køkkenskabet. De er gode til små mængder, dels fordi det ikke betyder så meget med hastigheden ved en enkelt appelsin eller tre, og dels fordi de er hurtigere at rengøre.
De elektriske citruspressere er i sagens natur noget dyrere og fylder mere – men de er til gengæld også langt mere effektive, så snart man er oppe over mængder på f.eks. 5-6 appelsiner.
Her gennemgår vi vores udvalg af citruspressere:
Citruspresse Juicy, rød aluminium
- Til mindre mængder
- Rigtig god til citroner og lime
- Duer ikke til store appelsiner og grapefrugt
- Sier ikke pulpen fra
- God størrelse på håndtagene, så med lidt øvelse er den nem og hurtig at betjene
- God i det private køkken, og velegnet til bar, café og lignende
Citruspresse Limona, aluminium og plast
- Til lidt større mængder - typisk 5-10 appelsiner
- God til appelsin og ok til lime og citron. Kan bruges til grapefrugt, men kun de små
- Anbefales til familier på 4-5 personer, hvor man fra tid til anden gerne vil lave et glas juice til morgenmaden
- Kan godt holde til professionelt brug, men her vil behovet som regel være til større mængder
- Tåler ikke opvaskemaskine
Citruspresse med skål, rustfrit stål
- Til små mængder, som f.eks. 3-4 appelsiner
- Sier pulpen fra
- Vælg modellen i stål til køkkener med hårde gulve, som f.eks. klinker
- Glas-modellen har skarpere ribber end den af stål, hvilket giver en bedre udnyttelse af citrusfrugten
- Tåler opvaskemaskine
Citruspresse, Cancan No. 1, manuel
- Til store mængder
- God til alle typer af citrusfrugt
- Man kan, med lidt øvelse, presse lige så hurtigt som med de elektriske modeller, men frugten udnyttes ikke lige så godt
- Anbefales til privat brug, men kan selvfølgelig godt bruges professionelt
- Modellen er ret høj, så man skal tjekke om der er plads over bordet hvor den skal bruges
Citruspresse, Cancan pro No. 3, manuel
- Til store mængder
- God til alle typer af citrusfrugt
- Man kan, med lidt øvelse, presse lige så hurtigt som med de elektriske modeller, men frugten udnyttes ikke lige så godt
- Anbefales til professionel brug, men kan selvfølgelig godt bruges i privaten
- Modellen er ret høj, så man skal tjekke om der er plads over bordet hvor den skal bruges
Slowjuicer, C9640, Witt By Kuvings
- Med denne slowjuicer får du en maskine, som presser HELE frugter og grøntsager, hvilket betyder, at du nu kan "slowjuice" uden at skære ingredienserne i små stykker
- Med det store påfyldningsrør er det nemt og hurtigt at få emnerne hældt ned i maskinen, og lave den koldpressede juice
- Det særlige ved en slowjuicer er, at den kværner (og ikke centrifugerer, som almindelige juicemaskiner) frugten og grøntsagerne, hvorved juicen iltes mindst muligt
- Når frugt og grønt kværnes, smager juice mere fyldigt, og du opnår en bedre udnyttelse af råvarerne. Desuden får din juice en længere holdbarhed
- Juicen kan opbevares i køleskabet i op til 3 døgn i en lys- og lufttæt beholder. Det betyder, at du kan lave en større mængde juice ad gangen, og derved spare både tid og rengøring
Klar besked om køkkengrej
"Vi er ikke så begejstrede for non-stick belægning i gryder og pander, fordi det ikke kan holde og fordi belægningen isolerer, så man ikke kan stege ordentligt. Det skal dog indrømmes, at til nogen ting er det genialt: F.eks. ved stegning af mad med højt indhold af stivelse som ris og kartofler, eller til røræg, som efterlader en ret irriterende hinde i grydens bund."
Tilmeld dig nyhedsbrevet, og få klar besked om vores holdning til køkkengrej.
Tilmeld dig nyhedsbrevet, og få klar besked om vores holdning til køkkengrej.