Guides til køkkengrej og bageudstyr
I vores guides til køkkengrej går vi et spadestik dybere for at forklare og belyse forskellene på udvalgte varer inden for vores sortiment af gastronomisk værktøj. Vi ønsker, at du her skal have samme service, som du får i vores butikker – eller så tæt på som muligt.
Guides til gryder og pander
Guide: Gryder til induktion
Hvad skal du være opmærksom på, når du køber gryder til dit induktionskomfur? Se vores guide, hvor vi giver dig gode råd om kvalitet, materialer og andre tips.
Se guide
Guide: Gryder til gas
Det er dejligt at lave mad på gas: Gas varmer hurtigt og temperaturen er nem at regulere. Se vores udvalg af gode gryder til gas, og få rådgivning om hvordan du bruger gryder på gaskomfuret.
Se guide
Guide: Køb af stegepander
Når du vælger den rigtige pande giver det ikke alene bedre kulinariske resultater og færre frustrationer i køkkenet, men også mindre spild af resurser, fordi en pande som bruges korrekt holder langt længere...
Se guide
Guide til gryder
Gryden er et grundlæggende køkkenredskab, og den bruges til en række forskellige madlavningsopgaver i køkkenet, uanset om det er i en restaurant eller hjemme i det private køkken.
Se guide
Guides til forme og bageudstyr
Guide: Bagestål og bagesten
Bagestål og bagesten er ideelle underlag til bagning af brød, boller og pizza. Både stål og sten har nemlig stor termisk masse, hvilket vil sige at materialerne holder godt på varmen...
Se guide
Guide til silikoneforme
Silikoneforme er bageforme lavet af fødevaregodkendt silikone, som er et meget anvendeligt materiale. Du kan bruge silikoneforme til mange formål i dit køkken: Du kan bage kager og brød...
Se guide
Guide: Temperering af chokolade
For at få det optimale ud af både chokolade og chokoladeform er det vigtigt, at du tempererer din chokolade korrekt. Temperering bevirker ikke alene, at chokoladen får en spejlblank overflade, men...
Se guide
Guide: Udstyr til brødbagning
Godt bageudstyr er ikke en garanti for sprød skorpe og luftig krumme, men det kan gøre oplevelsen en smule sjovere, mere behagelig og forhåbentlig i flere tilfælde bidrage til et lidt bedre brød...
Se guide
Guide: Franske bageforme
Frankrig har en lang og stolt tradition når det kommer til bagværk, kager og konditori. Til hver kage hører en særlig bageform, og ofte også en god historie.
Se guide
Værd at vide om hjemmelavet fyldt chokolade
At lave sin egen fyldte eller overtrukne chokolade kræver en smule tålmodighed og fingersnilde. Få gode råd til dit eget chokoladeværksted her.
Se guide
Guides om køkkengrej og PFAS
Vores holdning til PFAS
Vi er ikke en miljøorganisation, men derfor kan man jo godt tænke sig om. Derfor har vi en målsætning om, at vi inden 2024 har udfaset alle varer, som vi ved indeholder PFAS...
Læs mere
Guide: Gryder uden PFAS
Vi tilbyder gryder, kasseroller og sauteuser af rustfrit stål, kobber og støbejern, som alle er helt fri for non-stick belægninger. Samt en ny serie, som er forsynet med PFAS-fri...
Se guide
Guide: Pander uden PFAS
Vi tilbyder pander, sauterpander, grillpander og bradepander af rustfrit stål, kobber og støbejern, som alle er helt fri for non-stick belægninger. Samt en helt ny serie, som er...
Se guide
Guide: Bageforme uden PFAS
Se vores udvalg af bageforme i stål, jern, tinblik, silikone og anodiseret aluminium, helt uden belægning, samt de nye forme fra Heirol med PFAS-fri non-stick belægning.
Se guide
Guide: Køkkengrej uden PFAS
Her kan du skyde genvej til vores udvalg af PFAS-fri køkkengrej: Pander, gryder og bageforme, helt uden PFAS.
Se guide
Guides til diverse køkkentøj
Guide til ismaskiner
I vores guide til ismaskiner gennemgår vi to modeller: den solide Musso Mini, som giver et professionelt isresultat derhjemme, og Ninja Creami, der purerer frosne masser.
Se guide
Guide til condibøtter
Condibøtter kan stables, giver overblik og findes i et væld af størrelser. Men hvilken condibøtte skal man vælge, og hvor meget kan den indeholde af mel, gryn og mandler?
Se guide
Guide: Mandolinjern
Et mandolinjern kan være en stor hjælp i køkkenet til at skære grøntsager i strimler, stave og skiver. Udover at det går hurtigere, så bliver tykkelsen af emnet også mere ensartet...
Se guide
Guide: Citruspressere
Grundlæggende kan man dele citruspressere op i manuelle og elektriske: De manuelle citruspressere fylder ikke så meget i køkkenskabet, hvor de elektriske kan presse store mængder...
Se guide
Praktiske guides til madlavning
Guide: Fedtstoffers røgpunkt
Når man opvarmer fedtstoffer som olie, smør eller fedt, begynder de at ose med blålig røg ved forskellige temperaturer. Dette kaldes røgpunktet eller forbrændingspunktet.
Se guide
Guide: Fra Fahrenheit til Celsius
I England og USA anvender man en anden temperaturskala end i Danmark, så hvis din opskrift er angivet i Fahrenheit, kan det kræve lidt hjælp at oversætte den til Celsius – og denne hjælp kan du finde her.
Se guide
Guide: Engelske mål
Hvor meget er cups, ounces og pounds egentlig? Mange titler bliver desværre aldrig oversat til dansk, og så kan man stå der, med en opskrift på en dejlig Egg Custard Tart og ikke ane, hvor meget mælk eller sukker der skal bruges.
Se guide
Guide: Amerikanske mål
Der udgives mange spændende koge- og bagebøger på amerikanske forlag, hvor de angivne mål jo som regel er skrevet med cups og ounces. Se vores oversættelse af målene her.
Se guide
Guide til HORL knivslibere
En knivsliber fra HORL er velegnet til slibning af køkkenknive, kokkeknive, grøntsagsknive og andre større knive med lige skær. Du kan også slibe mindre knive som urteknive – det kræver blot lidt øvelse.
Se guide
Guide til japanske knive
Japanske køkkenknive er ofte designet til at udføre specifikke opgaver med høj effektivitet og nøjagtighed, og knivene er på sin vis et udtryk for den japanske tilgang til madlavning, hvor præcision og æstetik er i fokus.
Se guide
Klar besked om køkkengrej
"Vi er ikke så begejstrede for non-stick belægning i gryder og pander, fordi det ikke kan holde og fordi belægningen isolerer, så man ikke kan stege ordentligt. Det skal dog indrømmes, at til nogen ting er det genialt: F.eks. ved stegning af mad med højt indhold af stivelse som ris og kartofler, eller til røræg, som efterlader en ret irriterende hinde i grydens bund."
Tilmeld dig nyhedsbrevet, og få klar besked om vores holdning til køkkengrej.