Guides til køkkengrej og bageudstyr

I vores guides til køkkengrej går vi et spadestik dybere, og gør vores bedste for at forklare og belyse forskellene på udvalgte varer inden for vores sortiment af gastronomisk værktøj. Tanken er, at du her skal have samme service, som du får i vores butikker. Eller så tæt på samme service, som muligt.

Guides Om Køkkengrej Fra Kunst Og Køkkentøj

Gryder og pander

Gryder til induktion

Gryder til induktion

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber gryder til dit induktionskomfur? Se vores guide, hvor vi giver dig gode råd om kvalitet, materialer og andre tips.

Se guide: Gryder til induktion
Gryder til gas

Gryder til gas

Det er dejligt at lave mad på gas: Gas varmer hurtigt og temperaturen er nem at regulere. Se vores udvalg af gode gryder til gas, og få rådgivning om hvordan du bruger gryder på gaskomfuret.

Se guide: Gryder til gas
Guide til køb af stegepander

Guide til køb af stegepander

Når du vælger den rigtige pande giver det ikke alene bedre kulinariske resultater og færre frustrationer i køkkenet, men også mindre spild af resurser, fordi en pande som bruges korrekt holder langt længere...

Se guide: Køb af stegepander
Fedtstoffers røgpunkt

Fedtstoffers røgpunkt

Når man opvarmer fedtstoffer som olie, smør eller fedt, begynder de at ose med blålig røg ved forskellige temperaturer. Dette kaldes røgpunktet eller forbrændingspunktet.

Se guide: Fedtstoffers røgpunkt

Alle guides til gryder og pander

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber gryder til dit induktionskomfur? Se vores guide, hvor vi giver dig gode råd om kvalitet, materialer og andre tips.

Se guide: Gryder til induktion →

Det er dejligt at lave mad på gas: Gas varmer hurtigt og temperaturen er nem at regulere. Se vores udvalg af gode gryder til gas, og få rådgivning om hvordan du bruger gryder på gaskomfuret.

Se guide: Gryder til gas →

Når du vælger den rigtige pande giver det ikke alene bedre kulinariske resultater og færre frustrationer i køkkenet, men også mindre spild af resurser, fordi en pande som bruges korrekt holder langt længere...

Se guide til køb af stegepander →

Når man opvarmer fedtstoffer som olie, smør eller fedt, begynder de at ose med blålig røg ved forskellige temperaturer. Dette kaldes røgpunktet eller forbrændingspunktet.

Se guide til fedtstoffers røgpunkt →

Gryden er et grundlæggende køkkenredskab, og den bruges til en række forskellige madlavningsopgaver i køkkenet, uanset om det er i en restaurant eller hjemme i det private køkken.

Se guide til gryder →

Forme og bageudstyr

Bagestål eller bagesten?

Bagestål eller bagesten?

Bagestål og bagesten er ideelle underlag til bagning af brød, boller og pizza. Både stål og sten har nemlig stor termisk masse, hvilket vil sige at materialerne holder godt på varmen...

Se guide: Bagesten og bagestål
Guide til silikoneforme

Guide til silikoneforme

Silikoneforme er bageforme lavet af fødevaregodkendt silikone, som er et meget anvendeligt materiale. Du kan bruge silikoneforme til mange formål i dit køkken: Du kan bage kager og brød...

Se guide til silikoneforme
Temperering af chokolade

Temperering af chokolade

For at få det optimale ud af både chokolade og chokoladeform er det vigtigt, at du tempererer din chokolade korrekt. Temperering bevirker ikke alene, at chokoladen får en spejlblank overflade, men...

Se guide: Temperering af chokolade
Grundudstyr til brødbagning

Grundudstyr til brødbagning

Godt bageudstyr er ikke en garanti for sprød skorpe og luftig krumme, men det kan gøre oplevelsen en smule sjovere, mere behagelig og forhåbentlig i flere tilfælde bidrage til et lidt bedre brød...

Se grundudstyr til brødbagning

Alle guides til forme og bageudstyr:

Bagestål og bagesten er ideelle underlag til bagning af brød, boller og pizza. Både stål og sten har nemlig stor termisk masse, hvilket vil sige at materialerne holder godt på varmen...

Se guide: Bagestål eller bagesten →

Silikoneforme er bageforme lavet af fødevaregodkendt silikone, som er et meget anvendeligt materiale. Du kan bruge silikoneforme til mange formål i dit køkken: Du kan bage kager og brød...

Se guide til silikoneforme →

For at få det optimale ud af både chokolade og chokoladeform er det vigtigt, at du tempererer din chokolade korrekt. Temperering bevirker ikke alene, at chokoladen får en spejlblank overflade, men...

Se guide til temperering af chokolade →

Godt bageudstyr er ikke en garanti for sprød skorpe og luftig krumme, men det kan gøre oplevelsen en smule sjovere, mere behagelig og forhåbentlig i flere tilfælde bidrage til et lidt bedre brød...

Se grundudstyr til brødbagning →

Frankrig har en lang og stolt tradition når det kommer til bagværk, kager og konditori. Til hver kage hører en særlig bageform, og ofte også en god historie. Her får du historien bag udvalgte franske bageforme, som vi fører i Kunst og Køkkentøj.

Læs om franske bageforme →

Køkkentøj og PFAS

Vores holdning til PFAS

Vores holdning til PFAS

Vi er ikke en miljøorganisation, men derfor kan man jo godt tænke sig om. Derfor har vi en målsætning om, at vi inden 2024 har udfaset alle varer, som vi ved indeholder PFAS...

PFAS: KOKs tanker og anbefalinger
Gryder uden PFAS

Gryder uden PFAS

Vi tilbyder gryder, kasseroller og sauteuser af rustfrit stål, kobber og støbejern, som alle er helt fri for non-stick belægninger. Samt en ny serie, som er forsynet med PFAS-fri...

Se guide: Gryder uden PFAS
Pander uden PFAS

Pander uden PFAS

Vi tilbyder pander, sauterpander, grillpander og bradepander af rustfrit stål, kobber og støbejern, som alle er helt fri for non-stick belægninger. Samt en helt ny serie, som er...

Se guide: Pander uden PFAS
Bageforme uden PFAS

Bageforme uden PFAS

Se vores udvalg af bageforme i stål, jern, tinblik, silikone og anodiseret aluminium, helt uden belægning, samt de nye forme fra Heirol med PFAS-fri non-stick belægning.

Se guide: Bageforme uden PFAS

Alle guides om køkkentøj og PFAS

Vi er ikke en miljøorganisation, men derfor kan man jo godt tænke sig om. Derfor har vi en målsætning om, at vi inden 2024 har udfaset alle varer, som vi ved indeholder PFAS...

Læs vore tanker og anbefalinger om PFAS →

Vi tilbyder gryder, kasseroller og sauteuser af rustfrit stål, kobber og støbejern, som alle er helt fri for non-stick belægninger. Samt en ny serie, som er forsynet med PFAS-fri...

Se gryder uden PFAS →

Vi tilbyder pander, sauterpander, grillpander og bradepander af rustfrit stål, kobber og støbejern, som alle er helt fri for non-stick belægninger. Samt en ny serie, som er...

Se pander uden PFAS →

Se vores udvalg af bageforme i stål, jern, tinblik, silikone og anodiseret aluminium, helt uden belægning, samt de nye forme fra Heirol med PFAS-fri non-stick belægning.

Se bageforme uden PFAS →

Her kan du skyde genvej til vores udvalg af PFAS-fri køkkengrej: Pander, gryder og bageforme, helt uden PFAS. Du kan også læse om, hvad vi i Kunst og Køkkentøj mener om PFAS-belægning.

Se køkkengrej uden PFAS →

Diverse køkkentøj

Guide til ismaskiner

Guide til ismaskiner

I vores guide til ismaskiner gennemgår vi to modeller: Den solide Musso Mini, som giver et professionelt is-resultat derhjemme, og Ninja Creami. Creami er egentlig ikke en ismaskine...

Se guide til ismaskiner
Guide til condibøtter

Guide til condibøtter

Condibøtter kan stables, giver overblik og findes i et væld af størrelser. Men hvilken condibøtte skal man vælge, og hvor meget kan den indeholde af mel, gryn, mandler og så videre?

Se guide til condibøtter
Hvilket mandolinjern skal jeg vælge?

Hvilket mandolinjern skal jeg vælge?

Et mandolinjern kan være en stor hjælp i køkkenet til at skære grøntsager i strimler, stave og skiver. Udover at det går hurtigere, så bliver tykkelsen af emnet også ens...

Se guide til mandolinjern
Hvilken citruspresser skal jeg vælge?

Hvilken citruspresser skal jeg vælge?

Grundlæggende kan man dele citruspressere op i manuelle og elektriske: De manuelle citruspressere er billigere og fylder ikke så meget i køkkenskabet. De er gode til små mængder...

Se guide til citruspressere

Alle guides om diverse køkkentøj

I vores guide til ismaskiner gennemgår vi to modeller: Den solide Musso Mini, som giver et professionelt is-resultat derhjemme, og Ninja Creami. Creami er egentlig ikke en ismaskine...

Se guide til ismaskiner →

Condibøtter kan stables, giver overblik og findes i et væld af størrelser. Men hvilken condibøtte skal man vælge, og hvor meget kan den indeholde af mel, gryn, mandler og så videre?

Se guide til condibøtter →

Et mandolinjern kan være en stor hjælp i køkkenet til at skære grøntsager i strimler, stave og skiver. Udover at det går hurtigere, så bliver tykkelsen af emnet også ens...

Se guide til mandolinjern →

Grundlæggende kan man dele citruspressere op i manuelle og elektriske: De manuelle citruspressere er billigere og fylder ikke så meget i køkkenskabet. De er gode til små mængder...

Se guide til citruspressere →

I England og USA anvender man en anden temperaturskala end i Danmark, så hvis din opskrift er angivet i Fahrenheit, kan det kræve lidt hjælp at oversætte den til Celsius – og denne hjælp kan du finde her.

Se guide: Fra Fahrenheit til Celsius →

Der udgives utallige spændende koge- og bagebøger på engelske forlag, hvor de angivne mål jo som regel er skrevet med cups, ounces og måske pounds. Mange titler bliver desværre aldrig oversat til dansk, og så kan man stå der, med en opskrift på en dejlig Egg Custard Tart og ikke ane, hvor meget mælk eller sukker der skal bruges. Få hjælp her

Se guide: Engelske mål i køkkenet →

Der udgives mange spændende koge- og bagebøger på amerikanske forlag, hvor de angivne mål jo som regel er skrevet med cups og ounces. Mange titler bliver desværre aldrig oversat til dansk, og så kan man stå der, med en opskrift på flotte Egg Waffle Cones og ikke ane, hvor meget mælk eller sukker der skal bruges. Se vores guide for hjælp.

Se guide: Amerikanske mål i køkkenet →

Stegepander Hos Kunst Og Køkkentøj

NYHEDSBREV

Klar besked om køkkengrej

"Vi er ikke så begejstrede for non-stick belægninger i gryder og pander, dels fordi de ikke kan holde og dels fordi belægningen isolerer, så man ikke kan stege ordentligt. Men det skal indrømmes, at til nogen ting er det genialt, som f.eks. ved stegning af mad med højt indhold af stivelse (ris/kartofler) eller til røræg, som efterlader en ret irriterende hinde i grydens bund." Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få klar besked om vores holdning til køkkengrej og bageudstyr.