Mandolinjern Fra Benriner Hos Kunst Og Køkkentøj

Guide til mandolinjern

Et mandolinjern kan være en stor hjælp i køkkenet til at skære grøntsager i strimler, stave og skiver. Udover at det gør processen hurtigere, sikrer det også, at tykkelsen på emnerne er ensartet, hvilket gør det lettere at beregne tilberedningstiden.

Vores krav til mandolin

Ligesom en skarp kniv, men i modsætning til et rivejern, skærer et mandolinjern, så overfladen på fødevaren forbliver glat. Dette reducerer, hvor meget fugt eller fedt fødevaren suger under den videre forarbejdning, hvilket resulterer i sprødere retter med færre kalorier.

Se vores film med brug af mandolinjern

Vores krav til et mandolinjern er først og fremmest, at kniven skal være skarp og let at tage af, så den kan slibes, når den bliver sløv. Mandolinjernet skal kunne indstilles præcist og må ikke miste indstillingen under brug eller bøje, da dette giver uensartede skiver. Det skal også være solidt konstrueret, så det ikke knækker.

Desuden skal mandolinjernet helst gerne kunne stå selv, hvilket er en fordel, når man skal arbejde med det i længere tid, da det mindsker belastningen på armen. Det er også en stor fordel, hvis der er mulighed for at få reservedele, så man ikke behøver at udskifte hele mandolinjernet, når det er blevet godt brugt i køkkenet.

Her gennemgår vi vores forskellige mandolinjern:

Mandolinjern Fra Benriner Jumbo No. 120 I Brug

 

Mandolinjern, Benriner No. 64, 6,4 cm

Dette er vores smalleste mandolinjern med en skærebredde på 6,4 cm, hvilket betyder, at det ikke kan skære meget brede emner. Hvis du ofte arbejder med brede ingredienser som f.eks. hvidkål, kan det være en god idé at overveje at købe mandolinjernet i en bredere version.

Fordele:

  • Særdeles skarp
  • Nemt at indstille
  • Særdeles præcist
  • Kan både skære og strimle
  • Snitter fra 0,5 mm til 5 mm
  • Prisvenligt
  • Fylder ikke så meget i skuffen
  • Med gummifod

Ulemper:

  • Kan ikke skære så tykke skiver
  • Det kan ikke stå selv
  • Knivene til strimlerne skal behandles med forsigtighed da de ellers kan bøje
  • Ikke noget bølgeskær
  • Tæt på ubrugelig slæde til at holde på grøntsagerne (smid den ud!) – brug en kraftig havehandske eller en sikkerhedshandske i stedet

Køb her

Mandolinjern Super Benriner No. 95 I Brug

 

Mandolinjern, Super Benriner No. 95, 9,5 cm

Dette mandolinjern er i mellemstørrelse med en skærebredde på 9,5 cm. Det er velegnet til både små og store grøntsager, men hvidkål, rødkål og lignende skal sandsynligvis deles op i mindre stykker, før de kan skæres med denne mandolin.

Fordele:

  • Særdeles skarp
  • Nemt at indstille
  • Særdeles præcist
  • Kan både skære og strimle
  • Snitter fra 0,5 mm til 8 mm
  • Prisvenligt
  • Med gummifod

Ulemper:

  • Kan ikke stå selv
  • Knivene til strimlerne skal behandles med forsigtighed da de ellers kan bøje
  • Ikke noget bølgeskær
  • Tæt på ubrugelig slæde til at holde på grøntsagerne (smid den ud!) – brug en kraftig havehandske eller en sikkerhedshandske i stedet

Køb her

Mandolinjern Jumbo Benriner No. 120 I Brug

 

Mandolinjern, Jumbo Benriner No. 120, 12 cm

Dette værktøj er teknisk set ikke et mandolinjern, da det kun skærer i skiver og ikke kan snitte i strimler som de andre japanske modeller. Det er udelukkende udstyret med en bred kniv, der til gengæld kan skære meget store grøntsager som hvidkål, kinaradise og lignende. Med en skærebredde på 12 cm kan emnerne næsten skæres i fuld bredde.

Fordele:

  • Til meget store grøntsager
  • Særdeles skarp
  • Nemt at indstille
  • Særdeles præcist
  • Snitter fra 0,5 mm til 9 mm
  • Prisvenligt

Ulemper:

  • Kan kun skære, ikke strimle
  • Det kan ikke stå selv
  • Tæt på ubrugelig slæde til at holde på grøntsagerne (smid den ud!) – brug en kraftig havehandske eller en sikkerhedshandske i stedet

Køb her

Mandolinjern Fra Matfer Bourgeat 2000 S I Brug

 

Mandolinjern i kraftig plast, Matfer Bourgeat 2000 S

Dette mandolinjern er velegnet til både store og små mængder. Det er nemt at sætte op og robust, hvilket gør det ideelt til både private og professionelle køkkener. Den medfølgende 'vogn' er designet til at give dig mulighed for at dreje det emne, du skærer, hvilket gør det nemt at skære grøntsagen korrekt og minimere spild. Desuden beskytter den dine hænder og fingre godt. Selvom det ikke er en billig model, vil prisen hurtigt tjene sig ind i et professionelt køkken.

Fordele:

  • Særdeles robust
  • Kan stå selv
  • Nemt at stille op
  • Genial 'vogn', hvor man kan dreje emnet
  • Angivelse af hvor tykt modellen skærer
  • Har bølgeskær
  • Nemt at rengøre

Ulemper:

  • Er ikke helt flad i sammenfoldet tilstand, så det fylder
  • I den dyre afdeling!

Køb her

Stegepander Hos Kunst Og Køkkentøj

Klar besked om køkkengrej

"Vi er ikke så begejstrede for non-stick belægning i gryder og pander, fordi det ikke kan holde og fordi belægningen isolerer, så man ikke kan stege ordentligt. Det skal dog indrømmes, at til nogen ting er det genialt: F.eks. ved stegning af mad med højt indhold af stivelse som ris og kartofler, eller til røræg, som efterlader en ret irriterende hinde i grydens bund."

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og få klar besked om vores holdning til køkkengrej.