Ovntermometer Fra Kunst Og Køkkentøj

Guide: Fra Fahrenheit til Celsius

I England og USA anvender man en anden temperaturskala end i Danmark, så hvis din opskrift er angivet i Fahrenheit, kan det kræve lidt hjælp at oversætte den til Celsius – og denne hjælp kan du finde her.

Fahrenheit: Hvad skal ovnen stilles på i Celsius?

I England og USA anvender man en anden temperaturskala end i Danmark, så hvis din opskrift er angivet i Fahrenheit, kan det kræve lidt hjælp at oversætte den til Celsius – og denne hjælp kan du finde her.

Ovntemperatur – fra Fahrenheit til Celsius:

200 °F = 93 °C
250 °F = 121 °C
275 °F = 135 °C
300 °F = 149 °C
325 °F = 162 °C
350 °F = 177 °C
375 °F = 190 °C
400 °F = 204 °C
425 °F = 218 °C
450 °F = 232 °C
475 °F = 246 °C
500 °F = 260 °C
525 °F = 274 °C
550 °F = 288 °C
575 °F = 302 °C
600 °F = 316 °C

 


 

Om Fahrenheit og Celsius

Fahrenheit-skalaen blev opfundet af fysikeren Daniel G. Fahrenheit i 1724. Han baserede skalaen på den laveste temperatur han kunne måle med en blanding af is og salt (0 °F), smeltepunktet for is (32 °F), og kropstemperaturen for et menneske (98,6 °F).

Forskellen på Fahrenheit og Celsius:

  • Fahrenheit (°F) bruger 32 grader som frysepunkt for vand og 212 grader som kogepunkt for vand. Der er dermed 180 grader mellem frysepunkt og kogepunkt.
  • Celsius (°C) blev udviklet af den svenske astronom Anders Celsius i 1742. Her er frysepunktet for vand 0 °C, og kogepunktet er 100 °C.

I madlavningskontekst:

  • Fahrenheit er mest udbredt i USA, hvor mange opskrifter og ovnindstillinger er baseret på denne skala. Temperaturen i Fahrenheit giver ofte en mere præcis indstilling i ovne, fordi skalaen har flere grader i det anvendelige interval (mellem frysepunkt og kogepunkt).
  • Celsius bruges i det meste af verden og i videnskabelige sammenhænge. Mange opskrifter i Europa og andre regioner er baseret på Celsius, og det anses for at være lettere at arbejde med, fordi det deler temperaturskalaen fra frysepunkt til kogepunkt af vand i et 100-graders interval.

Eksempler i madlavning:

  • 350 °F svarer til ca. 175 °C, en typisk temperatur til bagning.
  • 212 °F (kogepunkt for vand) er 100 °C.
  • 0 °C er frysepunktet for vand, mens det er 32 °F.

Termometre

Se alle termometre

Stegepander Hos Kunst Og Køkkentøj

Klar besked om køkkengrej

"Vi er ikke så begejstrede for non-stick belægning i gryder og pander, fordi det ikke kan holde og fordi belægningen isolerer, så man ikke kan stege ordentligt. Det skal dog indrømmes, at til nogen ting er det genialt: F.eks. ved stegning af mad med højt indhold af stivelse som ris og kartofler, eller til røræg, som efterlader en ret irriterende hinde i grydens bund."

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og få klar besked om vores holdning til køkkengrej.