I påsken 2022 spurgte vi:
Hvordan ser din yndlingstærte ud?
Konkurrencen er slut. Tak for de mange bidrag!
Jordbærtærte, æbletærte, blommetærte og porretærte... Dem kender vi alle. Men hvad med en flamingotærte, en Key Lime Pie eller en Gateau St. Honoré?
En tærte er ligesom en pizza helt enkel i sin grundkonstruktion, men kan varieres i det uendelige, og med fantasi, erfaring og håndelag kan tærten give store kulinariske oplevelser.
I modsætning til pizzaen, som nærmest må betragtes som en invasiv art på lige fod med hybenroser, så har tærten levet en lidt hensygnende uinspireret tilværelse på den kulinariske scene i de senere år.
Vi hos Kunst og Køkkentøj vil gerne slå et slag for tærten som koncept og inspireres til flere måder at lave den på.
Så send eller del et foto af en eller flere af dine yndlingstærter, uanset om det er en desserttærte eller en madtærte, og vær med i konkurrencen om 3x1 sæt tærteforme i tinblik (værdi 354 kr.). Der trækkes lod blandt alle, der har bidraget med fotos. Opdatering: Vi trak tre tilfældige vindere fredag 6. maj kl. 12, som alle blev kontaktet direkte. Tak til alle, der har bidraget med tærter.
Gør således
Send dit billede til post@kunstogkokkentoj.dk eller del på Instagram, husk at tagge det med @kunstogkokkentoj
Det koster ikke noget at deltage, og eneste betingelse er, at vi må bruge dit foto på sociale medier og vores hjemmeside.
Deltagernes tærter


Tærter gennem tiden
Tærter
500 bageopskrifter 1992
Key Lime Pie
Claude Juillet 1998
Bistik
500 bageopskrifter 1992
Æbletærte
Morten Heiberg 2014
Flamingo
Kochkunst in Bildern 1985
Gateau St. Honoré
Claude Juillet 1998
Majas Chokolade: Tærter
Maja Vase 2021
Michel Guérard
Cuisine Minceur 1976
Fordele ved tærteforme i tinblik
Ønsker du en tærte, der er sprød, skal du bruge en bageform i metal eller tinblik. En metalform 'rister' nemlig dejen. Samtidig letter den løse bund udtagning af tærten, og gør det nemt at lade den glide over på et serveringsfad. En form i porcelæn eller keramik varmer langsomt op og køler langsomt af, hvorved dejen tenderer til at blive blød, og ofte bliver kanterne brændt og bunden vedbliver at være blød.