Rugbrødsform Fra Kunst Og Køkkentøj

TESTPANEL

Test af rugbrødsform uden belægning

KOKs testpanel har undersøgt, om non-stick belægning i en rugbrødsform overhovedet er nødvendig. For er belægning ikke bare en overflødig ting, som vi har vænnet os til, fordi vi ikke gider at smøre formen? Testen forløb hen over sommeren 2024.

Nogle gange skal man have et spark bagi for at ændre på tingene

Vi har i mange år anbefalet rugbrødsforme med non-stick belægning, da de er virkelig nemme at bruge, og det færdigbagte brød slipper nemt. Men fordi belægningen indeholdt PFAS, har vi i 2024 udfaset dem og sælger i stedet rugbrødsforme magen til, men uden belægning og med den ulempe, at de skal smøres for at undgå, at brødet hænger fast.

Det har vist sig, at vores kunder (og vi selv) kun har få problemer med rugbrødsforme uden belægning – og slet ingen problemer, hvis formen er smurt med smør eller sprayfedt. Nu findes der efterhånden gode PFAS-frie belægninger. For eksempel tester vi i øjeblikket en rugbrødsform med ny belægning hos to forskellige bagerier. Det tegner godt, men spørgsmålet er, om vi overhovedet behøver non-stick belægning? Er det ikke bare en overflødig ting, som vi har vænnet os til, fordi vi ikke gider at smøre formen?

Så måske skulle vi helt ændre vores anbefaling fra rugbrødsforme med (PFAS-fri) belægning til forme uden belægning. Det måtte vi have testet! Mandag den 10. juni udtrak vi derfor 20 testpiloter, som i 3 måneder skulle teste vores 1,8-liters rugbrødsform uden belægning. Bager den godt? Er det bøvlet at smøre den? Og slipper den fint efter bagning?

Man behøvede ikke at være professionel bager for at deltage, men det var vigtigt, at man havde erfaring med rugbrødsbagning, så vi kunne den bedst mulige vurdering af bageformen.

Vores konklusion på testen

Vi har fået mange gode indspark om brugen af vores rugbrødsform uden belægning. Tak til vores ihærdige testpiloter for deres input!

Vores hovedformål var at undersøge, hvor stor en udfordring det er at bruge formen uden belægning, så vi kan give den bedst mulige rådgivning. Svaret har ikke været entydigt, men vi er blevet positivt overraskede over, hvor få problemer der egentlig er. Dog oplevede nogle testpiloter, at brødet kunne hænge fast, selv når formen var smurt, og vi har ikke helt kunne afklare årsagen. Bagning er en kompleks proces med et næsten uendeligt antal faktorer, der kan påvirke resultatet – selv en lille ændring i temperatur eller ingredienser kan gøre forskellen.

Vores anbefaling er derfor, at hvis man er klar til at tage risikoen for, at brødet en sjælden gang kan hænge fast (selvom det formentlig ikke gør), så kan man roligt vælge formen uden belægning.

Flere tilbagemeldinger viser, at det ville være en klar fordel, hvis formen var helt tæt i samlingerne. Den nuværende bukning og punktsvejsning kan i visse tilfælde medføre utætheder, hvilket nogle brugere har fundet irriterende. Dette er derfor et område, vi bør prioritere at forbedre. Rengøringen har generelt ikke været et problem, men én testdeltager bemærkede, at hjørnerne kan være vanskelige at rengøre. En alternativ konstruktion kunne muligvis både løse dette og utæthedsproblemet.

Derudover har én testperson påpeget, at finishen på formen ikke levede op til forventningerne. Det står derfor klart, at produktionsprocessen skal opgraderes. Der er mere arbejde forude!

Generelt blev vores instruktioner til brug og vedligehold vurderet som tilstrækkelige. Dog vil vi tilføje, at det ikke har nogen effekt at 'indstege' formen, som man ville gøre med en jernpande. Vi vidste dette på forhånd, men havde ikke tænkt over, hvor logisk det måske virker for brugerne. Årsagen til den manglende effekt er, at formen er aluminiseret – overfladen består af aluminium, hvor det ikke giver nogen effekt at indstege.

Der var mange positive tilbagemeldinger på den medsendte sprayfedt. Selvom navnet kan give associationer til kedelige kemikalier, så består produktet faktisk kun af ren rapsolie med en smule solsikke-lecithin. Vores konklusion er, at sprayfedt kan være en praktisk investering, hvis man har plads og bager ofte – men at smør, som mange allerede har i køkkenet, fungerer lige så godt.

Alt i alt har testen været en succes, og vi er glade for de mange værdifulde tilbagemeldinger fra vores testpanel. Rugbrødsformen uden belægning har vist sig at være et godt valg for de fleste, og testen viser, at belægning ikke er nødvendig – så længe formen smøres inden brug. Selv om der er få områder, vi vil arbejde videre på, står det klart, at formen uden belægning er et pålideligt valg til rugbrødsbagningen.

Nedenfor kan du se svarene fra testen, og til sidst finder du en grafisk fremstilling af både spørgsmål og svar.

Hilsen fra Kunst og Køkkentøj

Disse varer blev testet:

KOK rugbrødsform, jern, 1,8 liter
Se den i webshoppen

Sprayfedt, rapsolie
Se den i webshoppen


Brød fra testpanelet

Mailbritt KB Fra Testpanelet Bager Rugbrød

Maibritt KB, KOKs testpanel

Mailbritt KB Fra Testpanelet Bager Brød

Maibritt KB, KOKs testpanel

Rasmus P Fra Testpanelet Bager Brød

Rasmus P, KOKs testpanel

Mikkel G Fra Testpanelet Bager Brød

Mikkel G, KOKs testpanel


Testpanelet: Råt for usødet

Er der noget ved rugbrødsformen der undrer dig, eller har du kommentarer til vores test?

– Jeg er chokeret over priserne på andre rugbrødsforme i forhold til denne. Jeg er ikke i tvivl om at de andre på markedet er af ringere kvalitet på trods af at de koster det dobbelte. Denne form vil følge mig til den dag jeg fysisk ikke kan stå i mit køkken mere… og derfra vil den nok gå i arv!

En enkelt kommentar om formen. Dens hjørner har voldt mig en del problemer. Kanterne er virkelig skarpe og har givet mig mange dybe hudafskrabninger , samt jeg har fået revet en del tapet/maling af låger i mit køkken ved håndtering. Jeg tænker at en let slibning af hjørnerne kan løse problemet, men dette har jeg ikke gjort endnu da jeg ikke ved om det er hygiejnisk at bryde materialet. Dette må i meget gerne skrive til mig om jeg kan gøre, hvis i kender svaret :)

En kommentar til testen; Jeg har taget utallige billeder som jeg ville elske at have jeg kunne dele med jer, og som jeg ville have elsket at se hvis jeg ikke havde haft mulighed for at deltage i denne test, men blot læste resultatet af denne. Og så vil jeg bare takke for denne fantastiske mulighed, som At jeg vil få mulighed for at deltage i igen. Tak for jeres arbejde og rigtig godt efterår til jer :D

– Dejlig form. Jeg køber nok en lille og en stor form mere uden belægning. Mange tak for at lade mig teste formen. Sig endelig til hvis i har flere spørgsmål!

– Jeg havde glædet mig til at fortælle jer om min fordom over for formen. Men det blev gjort komplet til skamme, den fungerer lige så godt som form med belægning. Prøvede i øvrigt også at bage med låg på, også det fungerede lige så fint som i mine belægningsforme. Men om den belægningsfrie form fungerer lige så godt i den store udgave er et åbent spørgsmål - den store form vil jo have mere varme at fordele. Men den lille belægningsfrie form er altså virkelig god.

– Der er ikke noget der undrer mig. Meen mine rugbrød er dobbelt størrelse. Jeg havde heldigvis en anden lille form med belægning (også fra jer), som jeg kunne bruge sammen med den udleverede. Ingen forskel på de to forme. Men havde jeg ikke haft en anden lille form ville det have været et problem at teste den:-)

– Nej. Fin i konstruktion og en rigtig lækker form!

– Det er kun ét punkt i siden, som fastholder det bagte brød, men nok til at ødelægge siden på brødet. Jeg forsøgte at fjerne punktet med smergellærred, men uden held.

– En god form. Måske man skulle tænke på et lille varmefast underlag man kunne stille den på efter bagning. Ingen problemer for mig da jeg har keramisk bordplade, men jeg lånte den ud til en nabo der uheldigvis sætte den på hendes træbordplade. Det kunne ses.

– Tak fordi jeg måtte være med - har kun haft gode resultater med bagværket.

– Af de små benspænd denne form giver i forhold til formen med belægning, er de utætte hjørner den jeg ville have sværest at leve med i længden. Jeg kan forsvare, at den ikke er slip-let og at den kræver lidt mere omhu i rengøringen. Men papir under ved hver eneste bagning (og ved de mange timers koldhævning i køleskabet), det er et irritationsmoment, som jeg ikke "får noget for". Den drypper jo ikke, fordi den er PFAS fri. Den drypper formentlig fordi man i produktionen har valgt at køre videre med et design, som passede udmærket til en form med belægning, men som ikke er super velegnet til en belægningsfri udgave. Fra et forretningsmæssigt synspunkt kan jeg sagtens forstå det, men forbrugeren, som er førstegangskøber af jeres forme, vil nok under sig over, at en "så fin form" drypper. Ellers vil jeg takke for, at jeg fik lov til at være med i testpanelet, det har været en fornøjelse.

– Jeg synes formen er god, både design og funktion, og jeg vil stædigt blive ved med at bruge den. Og det er helt fint at skulle løsne lidt med en paletkniv for at få brødet ud. Formen kan jo tåle det og det er det er er det fede ved den!! Og resultatet er godt - den bager simpelthen godt!
Jeres test er god - og det er super godt I har lavet den. Jeg håber meget at den viden I får gør jeres arbejde endu bedre. Jeg er fan af formen og vil nu bare gerne have en der er lidt længere - tak til jer😊💪🙏

– Nej. Fin test. Tak

– Jeg syntes det vil være flottere, mere ren i udtrykket uden logo. Forstår selvfølgelig hvorfor i gør det, men det er bare noget jeg har tænkt på


Foretrækker du at bage rugbrød, sandwichbrød og kage i en form som denne, eller ville du vælge en form med belægning?

– Jeg vil rigtig gerne bruge en form uden belægning. Jeg er meget til “no nonsens” køkkengrej (støbejern, stål, træ) som kan tåle at bliv brugt og som ikke ændre sig i form og funktion, som feks. noget plast eller sliplet-belægninger. Jeg håber at ved endnu længere tids brug at formen vil få sin egen “sliplet” belægning, så den kommer til at fungere som pladestål pander og lign. Jeg er ikke så stor fan af sprayfedt (selvom produktet sikkert er helt ok), men kunne bare virkelig godt tænke mig at få formen til at fungere rigtig godt med smøring med olie. Derfor har jeg også mest brugt det, og har på fornemmelsen at det kommer til virke rigtig godt over tid. Jeg er puritaner og lidt stædig😬

– Der er simpelthen absolut ingen grund til belægning, når formen er af kvalitet som denne. Den form jeg havde i forvejen har jeg arvet fra min far. Så den har mange år og mange brød i baggagen. Den er umulig at bage i uden bagepapir. Derudover er den halvt så tynd som jeres form. Hvilket giver en meget mere jævn bagning og større succes med gennembagning. Med den gamle form oplevede jeg ofte at brødet dannede for tidligt og derfor aldrig blev gennembagt. Med jeres form oplever jeg at ligegyldigt hvor i ovnen den står forplanter den varmen ligeligt.

– Den giver en god kvalitetsfølelse, og har en rustik præg. Det kan jeg godt lide

– Komme af med PFAS.

– Hvorfor bruge belægning? Jeg har udfaset alt med belægning i mit køkken. Stegepander, bageforme Etc. Alt sammen er bedre. Det hele bliver kun bedre med brug, i modsætning til produkter med belægning. Hvorfor ikke undgå unødig kemi både i husholdningen, men så sandelig også i produktionen.

– Jeg er glad for tanken om, at der ikke er en belægning der smitter af på brødet. Den belægning der i dag regnes for uskadelig viser sig måske at være yderst skadelig om nogle år. Jeg spiser meget brød bagt i formene og derfor ville evt. afsmitning være af en betydelig mængde over tid.

– Når den er funktionel og god at arbejde med uden belægning, så er der jo ingen grund til at bruge belægning

– Jeg føler at resultatet bliver bedre, og jeg er ikke bange for at der er småstykker af belægningen i rugbrødet

– Synes det er en enkelt god form uden den kemi andre har til belægning osv.

– Mest fordi der altid er en lille frygt for at ens bagværk vil sidde fast. Når det så er sagt ville jeg nok købe flere at de ubelagte forme. Jeg overvejer at skaffe en USAPan form til at teste en pfas Fri form.

– Jeg skal jo vælge sådan som spørgsmålet er udformet. Men er glædelig overrasket, så det er nærmest hip som hap. Men naturligvis en fordel, at man ikke skal have sprayfedt i nærheden ved en form med belægning

– Det er lidt mere besværligt at skulle smøre og tænke over at den skal stå på noget fordi fedtet lækker ud, men jeg synes brødet på skorpen bliver tydeligt bedre end i en non-stick form.

– Jeg synes ikke der er forskel, men kunne ikke vælge den mulighed

– Uden belægning, hvis brødet altså slipper formen.

– Mit brød blev sprødere, og sad faktisk mindre fast end mine gamle KOK-forme (men belægningen er også lidt slidt)

– Der kan opbygges en naturlig belægning med tiden. Denne form har nu lettere ved at slippe brødet end min tidligere PFAS-form.

– Fordi man har været vant til, at have god erfaring med dem man har i forvejen. Men havde jeg disse forme jeg testede, ville jeg bruge dem.

– For det første: Jeg har valgt 4 i "pengene værd" fordi jeg er usikker på, om der hører et låg til? Når man bager ofte og primært laver langtidshævede brød, så vil formen fungere dårligt uden låg og nok kun score 3 i "pengene værd". Men for den ukrævende hobbybager, som vægter PFAS fri, kan den få 5. For det andet: Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er mere behændigt at bruge formene med belægning. Ingen smøring, de er tætte, de drypper ikke, aldrig problemer med at få brødene ud. Men jeg kunne godt overveje at skifte ud til denne type med tiden, til mit rugbrødsprogram (hvis de har låg!), fordi det kan have betydning for mine kunder, at jeg kan garantere PFAS fri forme.

– Belægninger er som udgangspunkt ikke nødvendige. Det er ressourcespild. Det kræver måske en smule mere arbejde.


Formen er ikke 100 % tæt. Oplevede du problemer med det?

– Nej

– Nej - det vidste jeg jo godt så brugte den kun til dej

– Den lækkede tydeligt fedtstof, men det var fint beskrevet i manualen, så jeg var opmærksom på det. Jeg havde formen stående på et skærebræt mens den hævede, og i ovnen satte jeg den på en bageplade med bagepapir fremfor på en rist og så var det intet problem.

– Nej. Jeg lader den rørte rugbrødsdej (surdej) hæve natten over i køleskab. Ingen problemer med utæthed.

– Ja, i høj grad. Der var røg i køkkenet de første ~8 gange. Men den er vidst blevet tæt med tiden.

– Nej, min dej er lidt tyktflydende, det var intet problem

– Nej ingen problemer

– Ja, jeg kunne godt konstatere, at den ikke er tæt i hjørnerne. Jeg kan godt acceptere, at det er en præmis ved formtypen (og at jeg derfor skal have bagepapir i bunden af ovnen/under formen), men ved også godt, at der findes andre ubehandlede stålforme, som er svejsede/loddede sammen og derfor tætte. Så det er et lille minus ved denne form, du kan simpelthen ikke undgå at skulle bruge den sammen med papir; Det er sikkert ikke et urimeligt præmis for at undgå PFAS, men det kan skade denne forms konkurrenceevne.

– Ingen problemer. Det skal dog siges at mine deje ikke er de vådeste deje så vil ikke afvise at meget våde deje kunne løbe ud

– Nej, jeg synes ikke det er et problem, når man bare er informeret om det - og det gør I i vejledningen så fint.

– Desværre ikke. Jeg har været inde og købe to ekstra forme undervejs og kan konstatere at formene holder tæt forskelligt. Den ene form siver fedt fra alle samlinger, den anden kun fra en enkelt og den sidste siver lidt sporadisk. Fællesnævner er dog at de kun er utætte i enderne og ikke i de lange samlinger. Det blev problematisk da jeg bagte rugbrød, fordi dejen hæver i tre timer. Det giver meget olie der siver, og brændt olie smager bare ikke godt. Jeg har løst det ved at lade brødene hæve på et stykke bagepapir, og skifte dette bagepapir ud til et nyt når brødene skulle bages. Jeg bager desuden på bagestål. Denne løsning er den der har fungeret bedst, når jeg har brugt rigeligt med sprayfedt! Utæthed var kun et problem ved bagning med fedtstof der er kommet direkte i formen.

– Nej, men jeg prøvede at smører med almindelig olie og det gav problemer med at slippe.

– Nej, selvom min rugbrødsdej er ret flydende.

– Lidt. Men Jeg hæver rugbrød i en pose. Så posen fanger den smule olie der løber ud. Så længe man er opmærksom på det er der ingen problemer. Ingen problemer ved bagning, kun ved lange hæve perioder af rugbrød

– Overhovedet ikke. Min dej er ret fast.


Hvordan har du rengjort rugbrødsformen?

– Vand eller sæbevand og RN svamp eller lignende

– Præcis som manualen anbefalede

– Vasket den i hånden med en blød børste og opvaskemiddel.

– Vand og sulfo. Opvask i hånden

– Opvaskebørste under rindende vand.

– Kun vand og blød opvaskebørste

– Nænsomt med vand og en lille smule sæbe.

– Vand

– Tørt af i papir

– Varm vand og lidt natron!

– Varmt vand og opvaskebørste. Få gange med en my opvaskemiddel hvis den var meget fedtet

– Konsekvent ALDRIG med sæbe, kun varmt vand og grov svamp af naturfibre. Hemmeligheden er at rengøre formen, så snart den er afkølet. Den ER egentlig nem nok at rengøre (men ikke lige så nemt som teflonformen, hvor brødrester fjernes med BLØD svamp), men jeg har sat kryds i Nej, fordi det, der sætter sig ude i de 4 hjørner, er nærmest umuligt at få væk. Det er nok kun kosmetisk, jeg har ikke brugt formen længe nok endnu til at kunne sige, om det bliver en irritation til sidst. Jeg har ikke turdet stille den i blød, ved ikke om de kan ruste?

–Varmt vand. Da formen slipper let så er det begrænset hvor meget rengøring der er.

– Med vand og den bløde side af en svamp

– I det sekund brødene eller kagerne er vendt ud, kommer formene under varmt vand og tørres af med en klud og den er ren på få sekunder.

– Med varm vand. Stillede den i blød

–Varmt vand

– Varmt vand uden sæbe

– Med vand og en svamp


Har du kommentarer til den medfølgende manual 'Om brug og vedligehold'?

– Dejligt med en kort og præcis manual. Der stod alt det man havde brug for; hverken mere eller mindre.

– Nu er den bortkommet i oprydning, men selvom jeg havde læst den, var jeg overrasket over, at formen ikke kunne holde vand indenbords.

– Der bør stå at formen skal varmes uden indhold før brug. Jeg gjorde dette og kunne tydeligt lugte at den afgav en del gasser.

– Det kunne også være en idé at fortælle lidt om hvordan man opbygger en naturlig non-stick overflade på jernforme.

– Nej, den var meget brugbar og forklarende

– Det skulle lige være en opskrift på evt. et sandwich brød. Jeg kommer gerne med en opskrift!

– Jeg savnede en vejledning i, hvordan man kan eventuelt kan præparere formen inden første brug, for at gøre metallet mindre modtageligt for fastbrændt dej. Lidt ligesom man skal behandle en (de Buyer) jernpande inden første brug, for at mætte jernet med fedt. Da jeg har haft så stor succes med at gøre mine jernpander lige så gode som konventionelle teflonpander, ville jeg ønske, at entusiaster kunne gøre noget lignende for brødformene.

– Fin og klare instruktioner

– Den er god – ikke for lidt og ikke for meget info. Den sikre også et godt resultat når man anvender sprayfedtet også.

– Jeg synes at manualen er let læselig, forståelig og så sætter jeg pris på at den fylder så lidt at den kan ligge i formen i mellem brug. Ellers ville jeg helt klart miste den på sigt!

– Jeg forsøgte mig med at smøre formen med rapsolie. Det fungerede ikke, brødet sad fast. Da jrg i stedet brugte bages spray som instrueret fungerede den perfekt. Man kunne tilføje en kommentar om valget af bagespray


Har du kommentarer til den medfølgende sprayfedt?

– Jeg prøvede den en gang men brugte den ikke rigtig. Gav den til en nabo der har haft problemer med rugbrød i samme form som i testen.

– Den var glimrende. Klar den bedste måde at smøre formen. Den eneste gang jeg havde problemer med at brødet slap var da jeg forsøgte at smøre med et ultratyndt lag olie. Når man bare smurte med en god mængde sprayfedt slap det super nemt.

– Virker rigtig godt, men ønsker ikke en ekstra ting i mit køkken, så jeg fortsætter med smør

– Navnet giver associationer til margarine.

– Virkede godt. Smager fint

– Smør er bedre. Jeg brugte kun jeres spray til at coate hele formen under første opvarmning.

– Virker fint

– Den var super god og rugbrødet slap formen uden problemer

– Nej den fungere fint. Var måske forbavset over at den fungere så godt!

– Den er god, og er vant til at bruge denne spray

– Umiddelbart virker sprayfedten godt. Er lettere at påføre end eksempelvis smør.

– Når jeg bruger den medfølgende sprayfedt, så er man sikker på at formen slipper. Det kan være lidt sværere når jeg har brugt oile til at smøre med.

– Ingen overhovedet. Jeg har også testet formen uden fedt og med bagepapir. Til min store overraskelse slap brødet fra den rene form lettere end den forede med bagepapir !

– Dårlig lugt. Lugter lidt af kemi

– Det virker hver gang!

– Helt ekstremt brugervenligt

– Sprayfedtet fungerede helt perfekt.


Hvad har du bagt i formen, udover rugbrød, sandwichbrød, sandkage eller banankage?

– Surdejsbrød på hvedemel

– Kun rugbrød

– Stenalderbrød (æg og kerner)

– Farvede sandwichbrød med farve!

– Focaccia, citronmåne og med stor succes en kæmpe pommes Anna :D

– Paté en croûte

– Jeg bager kun glutenfrit brød, der minder om rugbrød.

Har formen ændret sig igennem testen?

– Kun kosmetiske ændringer. Især udenpå hvor fedtet lækker ud. Man kan godt se den er blevet brugt, men det er intet problem overhovedet. Den er jo beregnet til at blive brugt, så patina klæder den bare.

– Den har ikke ændret sig til noget dårligere, men udenpå brænder olie/fedt lidt fast. Det er gør absolut intet for mig, ville bare informere om det.

– En lille smule misfarvning, men intet af betydning


Spørgsmål og svar fra testen

1 Hvad Er Din Erfaring Med Rugbrødsbagning
2 Hvilken Type Rugbrødsform Bruger Du Normalt
3 Har Du Overordnet Set Haft Glæde Af Formen
4 Hvor Ofte Har Du Brugt Formen
5 Har Du Brugt Den Mere End Forventet
6 Hvilke Typer Bagværk Har Du Brugt Formen Til
7 Læste Du Den Medfølgende Lille Manual Om Brug Og Vedligehold
8 Var Manualen Anvendelig
9 Hvor Tilfreds Er Du Med Rugbrødsformens Varmefordeling
10 Har Du Haft Problemer Med At Bagværket Ikke Ville Slippe Formen
11 Hvad Plejer Du At Smøre Din Rugbrødsform Med
12 Hvad Smurte Du Med I Denne Test
13 Hvordan Vurderer Du Rugbrødsformens Vægt Og Var Den Nem At Håndtere
14 Var Formen Nem At Rengøre
15 Har Formen Ændret Sig Efter Brug For Eksempel Skæv Misfarvning Eller Rust
16 Hvordan Vil Du Vurdere Forholdet Mellem Pris Og Kvalitet
17 Hvor Tilfreds Er Du Overordnet Set Med Bageformen
18 Foretrækker Du At Bage I En Form Som Denne Eller Eller Ville Du Vælge En Form Med Belægning
19 Vil Du Anbefale Denne Bageform Til Andre

Forme til brød

Se alle bageforme →

Koks Testpanel

Testpanel

Meld dig ind i KOKs testpanel

Meld din ind i KOKs testpanel, og hjælp os med at blive klogere på gastronomisk værktøj. Blandt alle medlemmer af testpanelet finder vi ved lodtrækning en række "testpiloter", der skal afprøve køkkengrej eller bageudstyr. Efter en testperiode skal deltagerne fortælle os deres uforbeholdne mening om produktet.