Klejner med klejnespore
Sådan laver du klejner med en klejnespore
Udstyr til opgaven:
Klejnespore, kagerulle uden håndtag, røremaskine, fritureske, bagemåtte i silikone, gryde til olie.
Se forslag til udstyr længere nede på denne side.
Fremgangsmåde:
Find din yndlingsopskrift på klejner, og kom alle ingredienser i en røreskål og ælt dejen, enten i hånden eller på en røremaskine. Find en kagerulle og rul dejen ud i en stor rektangel på ca. 5 mm tykkelse. Skær så dejen i ca. 4 cm brede strimler med en klejnespore. Brug kagerullen som lineal, så strimlerne bliver helt lige. I filmen bruger vi en kagerulle med en diameter på præcis 4 cm, så her kan vi skære på begge sider af rullen.
Skær derefter dejen skråt igennem i samme bredde, så din dej består af en masse rombe-formede stykker (en rombe er et parallelogram, hvor de fire sider er lige lange – den ligner ruder fra spillekort). Fjern den overskydende dej.
Skær nu et ca. 2 cm langt hul i midten af alle dejstykkerne. Vrid den ene spids igennem hullet på hver stykke, så klejnen nu får sin velkendte form. Sæt dejen af på et stykke bagepapir eller en silikonemåtte.
Varm neutral spiseolie op til ca. 180 °C og kom forsigtigt klejnerne i olien. Fritér klejnerne til de er gyldne. Tag klejnerne op af gryden med en fritureske, og læg dem på et stykke køkkenrulle så den overskydende olie suges op.