Julekage i savarin bageform
Sådan laver du julekage i en savarin bageform
Udstyr til opgaven:
Savarin bageform, paletkniv, skeformet dejskraber, røremaskine, bageplade, lagkagefad, kagerulle, runde udstikkere, engangssprøjteposer, lille kniv.
Se forslag til udstyr længere nede på denne side.
Fremgangsmåde:
Begynd med at lave en krydderkagedej. Vi har brugt en opskrift fra River Cottage's Handbook No. 8, om "Cakes", men andre opskrifter kan også bruges. Rør først krydderkagedejen på en røremaskine, og smør derefter en dyb savarinform. Fyld dejen i formen, og glat den ud øverst.
Sæt formen med dej i ovnen og bag den, indtil den er færdig. Tag den derefter ud af ovnen, læg en bageplade over kagen og vend den rundt. Lad kagen afkøle i formen for at bevare fugtigheden. Tag kagen ud af formen, når den er afkølet, og placer den på et lagkagefad.
Pisk så æggehvider og flormelis stive til marengs. Fordel marengsen jævnt på kagen med en paletkniv.
Pynt: Til kristtjørnblade rulles en indfarvet, grøn marcipan ud i 2-3 mm tykkelse. Brug en rund udstikker til at udstikke spidse ovaler, dvs. med bladform, af marcipanen. Udstik "torne" på kanten af bladene med en lille, rund udstikker. Placér bladene mellem to stykker plast, f.eks. fra en opklippet engangssprøjtepose. Klem kanten af bladene og rids ribber med bagsiden af en lille kniv. Fold og klem en stilk på bladene og vrid lidt. Rul kugler til små bær af indfarvet rød marcipan. Dekorer til sidst kagen med de grønne blade og røde bær, og server. God fornøjelse.